De Leyen – Rottevalle

Hier ben je:

Paviljoen De Leyen

Zon, Strand & Meer! Paviljoen De Leyen in Rottevalle is dé plek om te relaxen op het terras aan het water, om lekker te eten en genieten van de prachtige zonsondergang. Speciaal voor Paviljoen de Leyen heeft Olivier Events het moorddiner ‘Moord op de Leijen‘ geschreven. Dit is dan ook het meest geboekte uitje op deze locatie.

Informatie over deze locatie

 

Adresgegevens

Paviljoen De Leyen
Bildreed 3
9221 SJ Rottevalle

Aanbieding 1. Buffet ‘Frysk Iten’

(31,- per persoon)

 

Soepen

  • Fryske Mosterdsoep met gerookte spekjes van de lokale slager
  • Broccolisoep met geraspte Fryske nagelkaas

 

Voorgerechten

  • Mesclun salade met tomaat, komkommer uit St. Anna Parochie en geitenkaas uit Haulerwijk
  • Aardappelrookworstsalade met Fryske grove mosterd
  • Carpaccio van varkensfilet met Skylger cranberry compote
  • Schaal met haring uit Harns met mosterddip
  • Witte koolsalade uit St. Anna Parochie met boerenjongens
  • Prikje bôle met Kruidenboter & Wâldbeantjes hummus

 

Hoofdgerechten

  • Ambachtelijke runderstoof met kruidkoek & rundvlees van de lokale slager
  • Gebakken snoekbaars gevangen uit het PikMar op gestoofde tuinbonen met een witte wijnsaus met muntblaadjes & peper
  • Varkenshaasmedaillons met Fryske dumkespaneer op krieltjes met een appelstroopsaus
  • Tomaatjes uit de kassen van Wier, gevuld met geitenkaas en peperolie
  • Fryske wrap gevuld met Wâldbeantjes Chili
  • Skin-in aardappeltjes (gefrituurd)
  • Mayonaise & Curry

 

Fryske Toetje (optioneel; 4,50 per persoon)

  • Fryske pudding met rode stoofpeertjes
  • Fryske modder – chocolade mousse
  • Geroosterd suikerbrood met kaneelboter

 

 

Aanbieding 2. Walking Dinner

Tijdens een borrel met statafels genieten van uw diner, dan is een ‘Walking Dinner’ perfect.
De gerechten worden handzaam gepresenteerd zodat u luxe kunt dineren tijdens muziek of een borrel. Geschikt vanaf 20 personen. (41,95 per persoon)

 

Maar liefst 8-gangen!

  • Twee soorten soepjes Bouillon & Gebonden soep (waarvan één vegetarisch)
  • Koud voorgerecht aardappel
  • Koud voorgerecht vlees
  • Warm gevogelte gerecht
  • Spoom (sorbetijs met een koel en bruisend drankje)
  • Warm hoofdgerecht vlees
  • Wam nagerecht vis
  • Dessert Fruit compote met een mousse

 

 

Aanbieding 3. Brunch

(18,95 per persoon)

 

  • Gebonden mosterdsoep met grove Fryske mosterd
  • Glaasje boeren aardappelsalade 2.0 (een traditionele salade maar nu opgebouwd als een lasagne met o.a. aardappel met schil, mais & augurk)
  • Milano broodje Kaas (een Italiaans broodje met kruiden en belegt met een lekker Frysk streekkaasje
  • Sandwich met huisgemaakte forelsalade (zachte broodsoort met forel en rauwkost en uiteraard de gebruikelijke prikker)
  • Broodje kiprollade met eisalade (zacht gegaarde en gekruide kiprollade met een huisgemaakte eisalade)
  • Fryske suikerlat (van de streekbakker een op-en-top Fryske lekkernij
  • Geroosterd suikerbrood met kaneelboter (dit mag natuurlijk niet missen bij de brunch, krokant gebakken en heerlijk zoet)
  • 2 consumpties per persoon, keuze uit: melk, karnemelk, koffie, thee of jus d’orange