Hier ben je:

Texels Stormbock

Texels Stormbock

Wanneer windkrachten Texel doorwaaien, toont Texels Stormbock zich als een rots in de branding. Dit zwaarste speciaalbier van de Texelse bierbrouwerij is intens en krachtig. Absolute aanrader voor het najaar.

Informatie over dit bier

5,50 (0.3)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Texelse Bierbrouwerij
Alcohol: 10.0%
Bierstijl: Bockbier
Categorie: Donker en Rijk
Gisting: Bovengistend
EBC: Onbekend
IBU: 26

Meer informatie over Texels Stormbock

Drink de storm, neem het in je op, met Texels Stormbock. De brouwer op het eiland noemt dit namelijk bewust een smaaksensatie. En wij kunnen die behoorlijke stellingname met volle overtuiging bevestigen. Ten eerste vanwege de evenwichtig zoete smaak, vol en rijk aan aroma. Ten tweede omdat het hoge alcoholpercentage resulteert in een zogezegd warm mondgevoel. Daardoor doorsta je iedere storm, net als de Stormbock.

 

Gerstewijn

Dit speciaalbier staat ook bekend als ‘gerstewijn’, aldus de Texelse bierbrouwerij. Een woeste, moutachtige smaaksensatie waarin je het vakmensschap van Texel proeft. De waddensmaak met ditmaal een stormachtige ontknoping in ongefilterde gerstewijn. Daarom kun je spreken van pure rijkdom. Rijkdom op het gebied van biersmaken. En dat alles zonder uiterste houdbaarheidsdatum. Want deze biertopper ontwikkelt zich nog lange tijd (langdurige rijping).

 

Texels Stormbok stormt Café Olivier binnen

Van Springtij (lentebier) tot Stormbock (herfstbier), Texels speciaalbier drink je bij Café Olivier. Ook Texels Stormbock stormt ons biercafé binnen als wisselbier. In het najaar weet je waar je moet zijn om hiervan te genieten. Aan de Mauritsdwarsstraat dus, nummer 29. In Groningen. Waar wijkbewoners, studenten en toeristen gemoedelijk samenkomen als bierliefhebbers met smaak. Tijdens de herfst gaat de Stormbock er wel in.

 

Prijswinnende bieren

Texels Stormbock behoort net als zoveel Texelse speciaalbieren tot de prijswinnende bieren. In 2018 won de smaaksensatie bijvoorbeeld een ‘Certificate of Excellence’ tijdens de Dutch Beer Challenge. Samengevat is het een excellent biertje. Vandaar nodigen we je van harte uit om die excellentie zelf te komen proeven en ervaren.

 

Zoals je weet maakt het niet uit dat die prijs in 2018 gegeven werd. Deze vorm van excellentie kent immers geen uiterste houdbaarheidsdatum! Integendeel. Texels Stormbock belooft nog jarenlang een heerlijke smaak in de herfst.