Hier ben je:

Texels Springtij

Texels Springtij

De Texelse bierbrouwerij viert de lente met Texels Springtij, speciaalbier van het voorjaar. Bloemig en kruidig zijn omschrijvingen die dit krachtige blond bier typeren. Een bierrijke ode aan het voorjaar.

Informatie over dit bier

4,50 (0.3)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Texelse Bierbrouwerij
Alcohol: 7.5%
Bierstijl: Maibock
Categorie: Amber en Elegant
Gisting: Bovengistend
EBC: 15
IBU: 25

Meer informatie over Texels Springtij

Als het tijd is voor Texels Springtij, dan is het tijd voor de ontwakende natuur. Het seizoen van nieuw leven begint, waarin bomen weer bloeien en lammetjes het licht zien. Deze prachtige periode in het jaar wordt begeleid met een eveneens prachtig seizoensbiertje. Vandaar vind je deze verkooptopper bij Café Olivier in het wisselassortiment. De smaakkwaliteit van Texels is bij ons goed bekend. Wij proosten met jou op het voorjaar.

 

Lentebier

Springtij is niet alleen de naam van hét lentebier. Tegelijkertijd omvat het een periode waarin het verschil tussen hoog- en laagwater het grootst is. Vervolgens is het water bij vloed hoger dan gemiddeld. En bij eb dus ook lager dan gemiddeld. De naam Springtij verwijst al met al naar de Wadden en het getij. Maar deze referentie naar de Wadden is meer dan een naam. Je proeft daadwerkelijk de eilanden en de lente in dit speciaalbier.

 

Bloemig en kruidig blond bier

Dat komt onder andere door de diverse hopsoorten. Die geven dit stevige blond bier allereerst een volle, kruidige smaak. Daarnaast ervaar je het bloemige karakter van het biertje. Het mag duidelijk zijn dat het voorjaar compleet is met Texels Springtij aan de mond. We bevelen het dan ook van harte bij je aan.

 

Texels Springtij bij Café Olivier

De beste speciaalbieren van de Texelse bierbrouwerij ervaar je bij Café Olivier. We hebben bijvoorbeeld Texels Skuumkoppe vast op de tap. Verder is Texels Blond beschikbaar op de tap als wisselbier. En natuurlijk vieren wij het voorjaar mee met Texels Springtij. Want dát bier, dat bier maakt iedereen blij. Het bier van de lente is hier.