Hier ben je:

Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe verwijst naar de witte koppen op de golven bij het eiland. Het populairste bier van de Texelse bierbrouwerij. Onder andere dankzij de frisse, fruitige én tegelijkertijd volle smaak.

Informatie over dit bier

4,50 (0.3)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Texelse Bierbrouwerij
Alcohol: 6.0%
Bierstijl: Dunkelweizen
Categorie: Amber en Elegant
Gisting: Bovengistend
EBC: 17 (goud)
IBU: 16

Meer informatie over Texels Skuumkoppe

Tarwebier Texels Skuumkoppe spant met trots de kroon als het om de Texelse bierpopulariteit gaat. En dat is iets wat we als Café Olivier eigenlijk ontzettend goed kunnen begrijpen. Want de combinatie van verschillende moutsoorten met de typisch Texelse bovengisting creëren een volle smaak. Vandaar dat deze verleiding in de categorie tarwebier bijzonder smaakvol is. En dus hebben we dit prachtexemplaar vast op de tap bij Café Olivier.

 

Puur en robuust bier van Texel

De zee heeft soms wilde momenten bij de eilanden. Om die reden zijn er regelmatig kenmerkende ‘Skuumkoppe’ zichtbaar, zoals de strandjutters het verschijnsel noemen. We beschrijven hier die witte koppen op de golven. De zee op die momenten vormt de inspiratiebron voor Texels topfavoriet. De trots van het eiland, puur en robuust bier. Met een passende schuimkraag. Terwijl je in Groningen aan het bier zit, proef je dit eiland.

 

Texels Skuumkoppe: extra gul

Texels Skuumkoppe staat bekend als een bier voor het hele jaar door. Dit donkere Weizenbier (destijds de eerste in Nederland) kleurt de seizoenen met een aangename Waddensmaak. Ten eerste door de ongefilterde nagisting, op fust. Ten tweede vanwege een beetje gist voor een extra gulle smaak. Het spreekt voor zich dat je de Skuumkoppe zeker eens geprobeerd moet hebben. En dan het liefst natuurlijk in ons biercafé.

 

Internationaal biercafé

Café Olivier is een internationaal biercafé in Groningen, met eveneens een eetcafé en feestcafé. Daardoor ontvangen we diverse doelgroepen, die allemaal goed samengaan. Het verbindende element is altijd de liefde voor (speciaal)bier, nationaal en internationaal. Daarnaast wordt een goed feestje op z’n tijd ook gewaardeerd. Tot slot maken lekkere hapjes het plaatje compleet. Nodig iedereen uit en neem ze mee naar ons biercafé.