Hier ben je:

Folkingebrew Never Stop Dreaming

Folkingebrew Never Stop Dreaming

Breng flink wat haver en veel diverse hopsoorten bij elkaar en je komt uit bij Folkingebrew Never Stop Dreaming. Termen als ‘spectaculair’ en ‘tropisch’ omschrijven ongeveer dit werkelijk verrassende smaakgevoel.

Informatie over dit bier

5.50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Folkingebrew
Alcohol: 8.7%
Bierstijl: IPA – India Pale Ale
Categorie: Blond en Krachtig
Gisting: Bovengistend
EBC: Onbekend
IBU: Onbekend

Meer informatie over Folkingebrew Never Stop Dreaming

De Folkingebrew Never Stop Dreaming heeft een redelijk stevig alcoholpercentage. Zodanig dat we bijna niet meer spreken van een IPA. Met 8,7% doet deze biersensatie een aardige gooi naar een Double Indian Pale Ale. Het gebruik van veel haver in combinatie met de hoeveelheden hop resulteert in een volle smaak. Dat smaakt hoe dan ook heerlijk in de mond. Een DIPA in New England-stijl, gefermenteerd met gist uit Vermont.

 

Het bier van vier

Soms heb je een tweetal, of een trio. Maar een kwartet gaat wel heel ver. Ja, we hebben het hier nog steeds over bier. Om specifieker te zijn, over hopsoorten in het bier. En daar pakt Folkingebrew Never Stop Dreaming goed uit. Dit is namelijk ‘het bier van vier’. Met maar liefst vier verschillende hopsoorten kunnen we spreken van een smaaksensatie naar biermaatstaven. Het gaat allereerst om Citra en Galaxy. De hop blend voor de dubbele dry hop wordt vervolgens aangevuld met Sabro en Ekuanot.

 

Folkingebrew Never Stop Dreaming: juweel van een bier

De oprichters van Folkingebrew zijn behoorlijk fanatiek wanneer het om bier gaat. In hun ogen mag bier best ver gaan in smaakbeleving, (juist) ook als de smaakkeuze gedurfd is. Dus strooien de bierfanaten met diepe aroma’s en dromerige smaken. Want dromen staan centraal bij dit bier. Ga ervoor, durf het aan en waag de sprong. Never Stop Dreaming. Een juweel van een bier. Een ode aan ontwikkeling in bieren. Een ode aan durf en smaakrijk lef.

 

Wisselbier (tap) bij Café Olivier Groningen

Café Olivier heeft de eeuwige droom van Folkingebrew als wisselbier op de tap. Kom langs in Groningen en beleef het biertje van je dromen. Neem andere bierliefhebbers mee voor de Inception der bieren.