Hier ben je:

La Chouffe

La Chouffe

Legendes en levensvreugde komen samen in La Chouffe, het goudgele en fruitige bier voor bierliefhebbers. Ja, hier proef je het speciale recept uit de Belgische Ardennen. Met onder andere koriander.

Informatie over dit bier

4,50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Brasserie d’Achouffe
Alcohol: 8.0%
Bierstijl: Blond
Categorie: Blond en Krachtig
Gisting: Bovengistend
EBC: 13
IBU: 20

Meer informatie over La Chouffe

La Chouffe heeft allereerst een lichte, ‘hoppige’ smaak. Daarnaast beleef je drinkend de tinten, tonen of accenten van bijvoorbeeld verse koriander en fruit. De inmiddels iconische kabouters uit Fairyland weten er alles van. Zij drinken met plezier de ultieme levensvreugde die dit speciaalbier belooft. En dat snappen we, als we kijken naar de zorgvuldige samenstelling en de lichte hopsmaak. Dankzij de legende kan nu iedereen La Chouffe ervaren.

 

Legendarisch bier

Want de legende gaat door. We waren gebleven bij de kabouters, die genoten van het bier. Hun geheim van levensgeluk bleef altijd beschermd, totdat ze de vriendschap met mensen wilden ‘bezegelen’. Dat deden ze vervolgens door het recept met hen te delen. Om die reden kunnen ook mensen de kwaliteit van de Belgische Ardennen tot zich nemen. Drinkend, ervarend, genietend. Het goudgele bier is hier, met een fijne smaaktraktatie.

 

La Chouffe bij Café Olivier

De invloed van de kabouters reikt intussen tot het uiterste noorden van Nederland. Natuurlijk hebben we het over ‘Stad’, want er gaat niets boven Groningen. De enige échte Stad van het Noorden. Daar, aan de Mauritsdwarsstraat (29), drinken ook Groningers de levensvreugde van La Chouffe. En niet te vergeten de internationale studenten, die uitstekend samengaan met del lokale wijkbewoners. Bij Cafe Olivier is iedereen welkom.

 

Café Olivier, bron van speciaalbier

Café Olivier vormt in Groningen (Stad) de bron van speciaalbier. Als internationaal biercafé heeft Olivier heel wat bieren vast op de tap. Daarnaast zijn er diverse wisselbieren. Aangaande La Chouffe hebben we goed nieuws: dat zit zeker weten vast op de tap. Tot slot nog een boodschap van de kabouters: het bier heeft wereldwijd meerdere onderscheidingen ontvangen. Wie het proeft, snapt waarom: levensvreugde.