Hier ben je:

IJwit

IJwit

Brouwerij ’t IJ heeft met IJwit een gevaarlijk lekker biertje gepresenteerd, vol verfrissing en smaak. Dit dorstlessende witbier is onder andere voorzien van de toevoegingen koriander en citroen. Heerlijk tapbier.

Informatie over dit bier

4,50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Brouwerij ‘t IJ
Alcohol: 6.5%
Bierstijl: Witbier
Categorie: Fris en Fruitig
Gisting: Bovengistend
EBC: Onbekend
IBU: 18

Meer informatie over IJwit

IJwit is een erkend speciaalbier uit de hoofdstad. In 020 of Amsterdam staat een brouwerij waar ze weten hoe je speciaalbieren brouwt. Hier gaat het om Brouwerij ’t IJ. De Amsterdammers brouwen smaakrijke en onderscheidende bieren, die ook nog eens lekker doordrinken. Wat betreft IJwit bieden ze goudkleurig witbier (licht troebel), met een zachte schuimkraag. Het bier oogt al lekker en het smaakt nog lekkerder.

 

Frisse smaak, rijk aroma

Dankzij toevoegingen als koriander en citroen ontvang het bier een extra frisse smaak. Het tarwemout zorgt daar in eerste instantie al voor. Vervolgens leidt het brouwproces tot een rijk aroma. Denk aan banaan, citrus en zorgvuldig geselecteerde kruiden. Dit alles resulteert in een lichtzoete afdronk, bijzonder fijn en effectief dorstlessend. Laat daarom het IJwit maar komen en stromen, het gaat er van harte in.

 

IJwit, gevaarlijk lekker witbier

Dit bier is zo lekker en drinkt zo makkelijk weg, dus je bestelt snel meer. Om die reden behoort ook IJwit tot de populaire speciaalbieren bij Café Olivier in Groningen. We kunnen bijna spreken van ‘gevaarlijk’ lekker witbier. Gasten weten wat ze willen. Amsterdam wordt niet altijd door iedereen evenveel gewaardeerd, maar IJwit maakt naam als positieve uitzondering. Want dat ze bij Brouwerij ’t IJ fijne biertjes kunnen maken, dat staat vast.

 

Café Olivier, internationaal biercafé in Groningen

Je proeft en ervaart IJwit uiteraard bij Café Olivier, internationaal biercafé in Groningen. Wie eerst een goede bodem wil leggen, heeft geluk. Olivier heeft namelijk eveneens een eetcafé. Met bijvoorbeeld riante schnitzels of satés, aangevuld met friet en salade. Daarna drink je het bier nog beter weg. Al met al genoeg redenen om de Mauritsdwarsstraat (29) te bezoeken.