Hier ben je:

Heineken 0.0

Heineken 0.0

Heineken 0.0 smaakt nagenoeg hetzelfde als Heineken Pils met 5% alcohol, een prestatie van jewelste. Dankzij het dubbele brouwproces met de A-gist van Heineken proef je de kwaliteit, een aanrader.

Informatie over dit bier

2,50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Heineken
Alcohol: 0.0%
Bierstijl: Alcoholvrij
Categorie: Soepel en Subtiel
Gisting: Ondergistend
EBC: 12 (goudgeel)
IBU: 18

Meer informatie over Heineken 0.0

Het enige echte onderscheid tussen Heineken 0.0 en Heineken is het alcoholpercentage. Bij de eerstgenoemde wordt de alcohol tegen het einde van het brouwproces weggehaald. Daarom is er sprake van ‘0.0-bier’, bier zonder alcohol. En dat bier heeft veel voordelen ten opzichte van regulier bier. Zeker als het om Heineken gaat, waar de beste smaak nog steeds sterk staat. Het is heerlijk, het is helder, het is alcoholvrij en het maakt je blij.

 

Gezellig bier drinken

Gezellig bier drinken behoort tot de mooie dingen in het leven. Bier staat immers gelijk aan sfeervolle gezelschappen, feestelijke gelegenheden en bijzondere ontmoetingen. Heineken 0.0 voorziet in die belangrijke behoefte, met alcoholvrij bier dat net zo lekker is. Het groen van Heineken domineert de wereld vanwege de immense populariteit en herkenbaarheid. Wie Heineken drinkt, weet precies wat er naar binnen gaat. Kwaliteitsbier, met of zonder alcohol.

 

Heineken 0.0 en autorijden

Autorijden kan niet wanneer je bier met alcohol op hebt. Vandaar heb je een Bewust Onbeschonken Bestuurder (Bob) nodig, bijvoorbeeld een taxichauffeur of vriend(in)/collega. Dat kan best vervelend zijn als je het liefst zelf rijdt. Gelukkig kun je wél autorijden als je (uitsluitend!) alcoholvrij bier drinkt, zoals Heineken 0.0. Op die manier ben je niet afhankelijk van anderen. Bovendien is het gezonder en beter voor je hersenen.

 

Buckler-affaire

Heineken kwam in 1988 ook al met alcoholvrij bier aanzetten. Die poging, onder de naam Buckler, faalde hopeloos – met een bijzondere aanleiding. De verkoop van het bier liep namelijk nog best aardig in het begin. Maar na een oudejaarsconference van Youp van ’t Hek liep langzamerhand alles mis. Van t Hek maakte allemaal grappen over Buckler-drinkers. Daarna wilde vrijwel niemand met het bier geassocieerd worden. Van zo’n Buckler-affaire heeft Heineken 0.0 geen last. Integendeel, Heineken 0.0 verkoopt uitstekend. Onder andere bij Café Olivier, waar het bier vast op de tap te verkrijgen is.