Hier ben je:

Brand Weizen

Brand Weizen

Een bewezen en traditioneel Beiers recept leidt tot een frisse Weizen uit Limburg: Brand Weizen. Bierliefhebbers kunnen dit tarwebier op de tap als wisselbier ervaren bij het Groningse Café Olivier.

Informatie over dit bier

4,50 (0.3)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Koninklijke Brand Bierbrouwerij
Alcohol: 5.1%
Bierstijl: Weizen
Categorie: Fris en Fruitig
Gisting: Bovengistend
EBC: 12 (Bleekgeel tot blond)
IBU: 12

Meer informatie over Brand Weizen

Brand Weizen is een Weizen volgens traditioneel (Beiers) recept. Maar wat houdt dat in? Wel, het bier wordt bijvoorbeeld gebouwen met Saazerhop, zuiver mineraalwater en natuurlijk veel tarwe. Bovendien resulteert de Beierse receptuur in een heerlijk fris bier met zachte afdronk. Uitstekend speciaalbier van de brouwerij uit Wijlre (Limburg). Tja, speciaalbier kun je deze ambachtelijke brouwerij natuurlijk wel toevertrouwen. Ook nu weer.

 

Brand Weizen: heerlijk rustig genieten

Bestel Brand Weizen bij Café Olivier en neem je tijd. Tijd voor heerlijk rustig genieten. Want dat is wat de meesterbrouwers van Brand beloven. Brand heeft het over allereerst een ‘frisse oase’, van fruitige en lichtkruidige smaken. Daarnaast wordt de stevige schuimkraag genoemd en geroemd. Dit alles met die zachte afdronk, heerlijk fris bier. Dé bovengistende dorstlesser.

 

Limburg ontmoet Groningen

Van Beiers recept naar Limburgse bierbrouwerij en vervolgens naar Groningen. In Groningen kunnen we dit speciaalbier wel waarderen namelijk. En hoe, Brand Weizen behoort tot de bestgedronken biertjes bij Café Olivier. Al kan het tijdelijke karakter daar ook een rol in spelen. Gelukkig keert het geliefde biertje altijd terug in ons café. En dan is iedereen geheel tevreden. Limburg ontmoet Groningen met fris bier.

 

Café Olivier

Café Olivier zit aan de Mauritsdwarsstraat (29) in Stad. De laagdrempeligheid en de gezelligheid worden steevast als pluspunten aangevoerd. Verder telt mee dat er zoveel tapbieren verkrijgbaar zijn, evenals de aanwezigheid van een eetcafé. Zo zijn er gasten die eerst een schnitzel of sateetje proberen en daarna (nog meer) bier drinken. Dat klinkt als muziek in de oren, voor iedereen die ‘levensgeluk’ aan wil horen. Bier en eten, ja la la la la la.