Hier ben je:

Brand Pilsener

Brand Pilsener

Brand Pilsener staat voor een krachtige smaak. En een unieke smaak. Het betreft een volledig volmout gebrouwen pils. Met bovendien een perfecte (en daardoor onderscheidende) balans tussen hop-aroma en hopbitterheid.

Informatie over dit bier

2,40 (0.2)
2,80 (0.25)
5,- (0.5)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Koninklijke Brand Bierbrouwerij
Alcohol: 5.0%
Bierstijl: Pilsener
Categorie: Soepel en Subtiel
Gisting: Ondergistend
EBC: 7 (lichtblond)
IBU: 27

Meer informatie over Brand Pilsener

Allereerst ligt de identiteit van Brand Pilsener in authenticiteit en ambachtelijkheid. Dat degelijke karakter stamt af van eeuwen geleden. De brouwerij werd namelijk opgericht in 1340 te Wijlre (Zuid-Limburg). De rode draad door al die eeuwen draait om ‘zuiver’ bier: natuurlijke grondstoffen als basis. Gerst, hop en gist plus water uit eigen bronnen. Die natuurlijke bronnen zijn wel zeventig meter diep en staan dus op eigen terrein.

 

Kenmerken Brand Pilsener

Brand Pilsener doet niet aan pasteurisatie van het bier. Om die reden blijft de smaak veel beter intact. Daarnaast heb je het ‘zuivere’ kenmerk. Dit heeft alles te maken met het ‘Reinheitsgebot’. Dat beschrijft een Duitse regeling sinds 1516. Hierin staat dat bier alleen gemout gerst, water en hop mag bevatten. Brand hecht ruim vijfhonderd jaar later nog steeds waarde aan die warenwet, vandaar ‘zuiver’ bier.

 

Authentiek, ambachtelijk en krachtig biermerk

Brand voegt in het bouwproces tweemaal hop toe aan het bier. Onder andere deze aanpak resulteert in perfect uitgebalanceerd bier vol authenticiteit en kracht. Het ambachtelijke plaatje krijgt extra glans wanneer je Brand drinkt uit het Wielderke (speciaal Brand-pilsglas). Brand heeft een sterke reputatie en het biermerk wint toonaangevende prijzen. In 2020 ontving het biermerk de ‘Gold Medal’ in de categorie Blond-Pils (Dutch Beer Challenge).

 

Brand Bier bij Café Olivier (Groningen)

In 1989 nam Heineken de familiebrouwerij van Brand Bier over. In 2017 ontstond Café Olivier (Groningen), trotse aanbieder van onder meer Brand-tapbier. Met Brand vast op de tap bieden we wat stamgasten wensen. Samengevat is dat een zuiver, uniek en authentiek biertje voor de echte bierliefhebbers met kennis. Tot snel in Café Olivier.