Hier ben je:

Brand Dubbelbock

Brand Dubbelbock

Brand Dubbelbock verdient de titel herfstbier dubbel en dwars, want herfstiger krijg je het niet. Dit is bijzonder diep roodbruin bier, krachtig en moutig. Met bovendien een alcoholpercentage van 7,5%.

Informatie over dit bier

4,50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Koninklijke Brand Bierbrouwerij
Alcohol: 7.5%
Bierstijl: Bockbier
Categorie: Donker en Rijk
Gisting: Bovengistend
EBC: 65 (Diep Roodbruin)
IBU: 27

Meer informatie over Brand Dubbelbock

Soms heb je van dat krachtige bier en Brand Dubbelbock behoort daartoe. Brand heeft een bijzondere blend van gebrande moutsoorten voor elkaar gekregen. Daardoor heeft de Dubbelbock een bijna robijnrode kleur, wat allereerst prachtig oogt. Vervolgens smaakt het ook nog eens heel lekker, mede door het moutige karakter. Sinds 1987 is dit herfstbier geliefd bij bierkenners door het hele land.

 

Rijk en robuust dankzij dubbele rijping

De naam komt namelijk ergens vandaan. Bijvoorbeeld vanuit de dubbellange rijping. Vanwege die dubbele rijping heeft het bier een rijke en robuuste smaak. Het sterke herfstbier wordt ook wel vastenbier genoemd, als compensatie voor het vasten. Maar vasten of niet, Dubbelbock compenseert alles en iedereen. En verrijkt een herfstdag met de warme sferen van dubbelgerijpt speciaalbier. Gezelligheid, hapjes (als je niet vast) en Brand Dubbelbock. Dit is leven.

 

Brand Dubbelbock op de tap (als wisselbier)

Café Olivier staat bekend om de vele bieren vast op de tap. Brand Dubbelbock hebben we eveneens op de tap, als wisselbier. Dat is omdat het bier nadrukkelijk seizoensgebonden is. Zorg dus dat je er bij bent wanneer de herfstkleuren hun intrede doen. Diep roodbruin bier past er immers perfect bij en wij gunnen je die unieke smaakbelevenis.

 

Bock bij Café Olivier

Café Olivier in Groningen is zeg maar het ‘bock-adres’ van Stad. Hier drink je zowel de lentebock als de herfstbock. Natuurlijk is Brand Dubbelbock dan van de partij. Je bent welkom in het gezellige biercafé aan de Mauritsdwarsstraat (29). Als regionaal en internationaal biercafé ontvangen we onder andere bierkenners, wijkbewoners en internationale studenten. Iedereen voelt zich er thuis, aangezien de liefde voor bier centraal staat.