Hier ben je:

Bolleke (De Koninck)

Bolleke De Koninck

Het Antwerpse amberkleurige stadsbier Bolleke (De Koninck) is het ultieme bier van de vrijheid (5,2%). De oorspronkelijke bijnaam Bolleke telt inmiddels als dé officiële merknaam van De Koninck. Een biertopper.

 

 

Informatie over dit bier

4.50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Brouwerij De Koninck
Alcohol: 5.2%
Bierstijl: Amber Ale
Categorie: Amber en Elegant
Gisting: Bovengistend
EBC: 30 (Amber)
IBU: 23

Meer informatie over Bolleke (De Koninck)

Antwerpen en Bolleke gaan perfect samen, aangezien De Koninck voor stadsbier doorgaat. Dit bier vormt een smaakvolle ode aan de stedelijke vrijheid. De Koninck word gedronken uit een karakteristiek bolvorming glas, het bolleke. Vandaar werd dat al snel de eervolle geuzennaam. En vanuit die positie groeide het zelfs uit tot de erkende merknaam. Nu wordt het bier kilometers en kilometers verder ook getapt in Groningen.

 

Bolleke van de tap, wisselbier

Want stedelijkheid en vrijheid zijn evengoed van toepassing op dé stad in het Noorden. Sterker nog, Groningen wordt hier kortweg Stad genoemd met een hoofdletter. Je woont in Stad of Ommeland. Groningen is dus dé Stad in deze regio. Het sentiment van Antwerpen met Bolleke sluit aan bij de beleving van Stadjers, zoals Groningers heten. Daarom biedt internationaal biercafé Olivier het van de tap als wisselbier.

 

Licht en smaakvol bier De Koninck

Maar genoeg over Antwerpen, Stad en sentimenten. Hoe in de vrede smaakt De Koninck? Wel, allereerst draait het om licht bier. Lichtzoet bier om nog wat duidelijker te zijn. Met ten tweede een smaaktint van karamel. Een wat moutig biertje dat volgens onze kenners eindigt met een bittertje. Al met al licht en smaakvol bier dus. Bolleke heeft het voor elkaar. Duvel Moortgat, dat De Koninck overnam, zal zich gelukkig prijzen.

 

Bolleke (De Koninck) ervaren bij Café Olivier

Je hoeft lang niet altijd naar Antwerpen voor de Antwerpse amberkleurige stadsbier-ervaring. Onder andere Café Olivier Groningen aan de Mauritsdwarsstraat (29) biedt het van de tap, wisselbier. Dit café is voor iedereen laagdrempelig als lokaal wijkcafé enerzijds en internationaal biercafé anderzijds. Iedereen voelt zich er welkom. Helemaal wanneer het wisselbier Bolleke belooft.