Hier ben je:

Affligem Blond

Affligem Blond

Affligem Blond behoort tot de absolute bierklassiekers. Een ‘must drink’ die goed wegdrinkt en een zachte ronding heeft. Bovendien is het biertje helder blond. Dit alles met 6,8% alcohol. Proost!

Informatie over dit bier

4,60 (0.3)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Affligem Brouwerij
Alcohol: 6.8%
Bierstijl: Blond
Categorie: Soepel en Subtiel
Gisting: Bovengistend
EBC: 11
IBU: 26

Meer informatie over Affligem Blond

Affligem Blond komt uit de abdij. De monniken van Affligem stichten in 1074 een brouwerij. Nu nog steeds drinken de monniken hier het (weinig bittere) Affligem-bier. Zij staan bekend om hun uitstekende beoordelingsvermogen en daarmee fungeren ze als heuse bierkwaliteitsbewakers. En raad eens? Het abdijbier scoort uitstekend als verfrissend, evenwichtig en tropisch bier.

 

Frisse smaken

De monniken omschrijven dit abdijbier als eentje van frisse smaken. Denk allereerst aan Citrus. Maar ook vanille komt voorbij in het strikte smakengamma. Je zou bij de eerste slok al een tropisch fruit proeven. Vervolgens is de afdronk ‘prikkelend fris’. Het bovengistende abdijbier wordt hergist op de fles. Deze Belgische specialiteit bevalt nagenoeg altijd. Ga voor fris, voor blond, voor Affligem en geniet.

 

Bier met passie en prijzen

Affligem Blond wordt vol Belgische passie gebrouwd. Dat is dan ook te merken als je de prijzenkast ziet. Dit bier won bijvoorbeeld goud bij de International Beer Challenge in 2012. Tijdens de European Beer Star werd er evengoed goud gewonnen. Niet alleen in 2012. Het blonde abdijbier pakte de hoogste klassering eveneens in 2006; 2007; 2008, 2009 en dus in 2012. Hier hebben we te maken met uitstekend bier.

 

Affligem Blond: oud en ontzettend actueel

De monniken van Affligem weten wat het goede leven is. Het drinken van Affligem-bieren behoort praktisch tot de dagelijkse routine. Zo drinken ze onder andere Blond met veel plezier. Als kwaliteitsbewakers bepalen ze de toon en die toon is doorslaggevend: Blond vormt een zegen voor de mond. Oud en ontzettend actueel tegelijkertijd: dit bier is op dit moment onwijs geliefd. Laat het je smaken, neem het ervan.

 

Affligem Blond scoort uitstekend als verfrissend, evenwichtig en tropisch bier