Hier ben je:

Hoofd Waterdrager

Hoofd Waterdrager

Een Hoofd Waterdrager vormt een behoorlijk uitdagende attractie. Probeer maar eens zo weinig mogelijk water te verliezen onderweg. Dat blijkt niet zo gemakkelijk met een emmer water op je hoofd.

Informatie over deze attractie

7,59 voor een dag (afhalen en retourneren)
9,- voor een dag (incl. op- en afbouw)


Bijzonderheden

bij brengen en ophalen: 0,69 per kilometer
bij meerdere attracties en/of meerdere dagen: korting
afmetingen: 0,5 x 1,5 meter
hoogte: 0,5 meter

Meer informatie over Hoofd Waterdrager

Bij een Hoofd Waterdrager draag je een emmer water op je hoofd. Daarna is het de bedoeling dat je van punt A naar punt B loopt. Dit kan bijvoorbeeld een ingewikkeld parcours zijn, om het extra leuk en uitdagend te maken, maar een rechtstreeks parcours op snelheid kan natuurlijk ook. Eenmaal aan de ‘overkant’ wordt bekeken wie nog het meeste water in de emmer heeft. Diegene wint het waterdragerspel (een spel voor alle leeftijden).

 

Hoofd Waterdrager: leuke en stiekem leerzame attractie

Deze attractie is ten eerste hartstikke leuk, ten tweede zit er een educatief tintje aan. Leraren kunnen de attractie demonstreren om kinderen over de rijkdom van ons kraanwater te leren. Kinderen in Nederland zijn gewend dat water altijd en bijna overal beschikbaar is. Maar in veel andere landen op de wereld is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom kan een Hoofd Waterdrager laten inzien wat voor moeite water halen kan kosten. Want in sommige landen gaat het écht zo. Daar halen ze water uit een waterbron en vervolgens moeten ze dat meenemen. Dat gebeurt vaak via het hoofd.

 

Zuinig zijn met water

Het is dus eigenlijk best bijzonder dat we hier in Nederland water binnen handbereik hebben. Als dat besef ingedaald is, leren kinderen het water meer waarderen. Bovendien is ‘zuinig zijn’ met water al in het spel inbegrepen. Immers, je wint het spel wanneer je weinig water verliest onderweg. Samengevat kan de attractie leiden tot meer bewustzijn van onze rijkdom qua watervoorzieningen.

 

Nog meer water attracties

Een Hoofd Waterdrager van Attractieverhuur Olivier bevat klittenband. Daardoor past de waterdrager altijd om het hoofd. Vul de emmer met water, zet ‘m op je hoofd en begin daarna met lopen. We wensen je veel hilariteit toe met een heel subtiel serieus randje. Naast deze leuke attractie heeft Attractieverhuur nog een aantal echte water attracties.

 

Wat krijg je?

  • Hoofdband met klittenband, emmer