Hier ben je:

Drakenbootrace

Drakenbootrace

Beleef een epische en enerverende teamrace in de drakenboot met vrienden, familie of collega’s. Onder luid tromgeroffel leggen jullie het parcours af. De spannende strijd op het water barst los.

Informatie over dit uitje

17,- per persoon (vanaf 17 personen)
289,- per groep
(tot en met 16 personen)
Tijdsduur: 90 minuten

 

Bijzonderheden
eigen activiteitenstrand: unieke locatie
heel geschikt voor: kleine en grote groepen
locatie: bij Partycentrum Strandheem (Groningen) of op een eigen locatie.

Meer informatie over Drakenbootrace

Bij de Drakenbootrace gaan jullie tegen elkaar ‘racen’ op het water. Het is een ideale activiteit als vrijgezellenfeestje of personeelsuitje. Ook grote families kunnen de uitdaging aannemen. De truc is om zo synchroon mogelijk te peddelen. Daarmee halen jullie de snelste tijd. Onder andere het gave karakter van de drakenboot geeft deze race een extra dimensie.

 

Drakenboot?

Een drakenkop op de boeg van een bijzonder lange kano (12 meter). Met speciale posities voor de stuurman en de trommelaar. De stuurman bepaalt de koers, de trommelaar geeft het ritme aan. De peddelaars voeren intussen het tempo op. Tenminste… Als ze erin slagen om het ritme aan te houden. Links, rechts, links, rechts… Dat is nog wel een dingetje. Tromgeroffel!

 

Drakenbootrace als Chinese traditie

China heeft deze bijzondere botenrace uitgevonden. De traditie bestaat al een paar duizend jaar. Het begon ooit in de Chinese valleien. Aan de oevers van de rivieren gold de drakenbootrace als vruchtbaarheidsritueel. De goden konden de gewassen laten groeien, het ritueel moest voor regen zorgen. Bij Olivier Events gaat het om de eer. Welk team blinkt uit in de Chinese traditie?

 

Drakenbootrace aanvragen

Teambuilding is het toverwoord. Jullie dienen elkaar te vinden in het peddelwerk. Anders dreigt de boot in rondjes te draaien. Samenwerken is dus van groot belang. Vaar het parcours in twee teams en twee runs. Grijp de glorieuze overwinning. De heersers van de drakenbootrace. Het lot, het eergevoel, alles ligt in de handen van de stuurman, de trommelaar en de peddelaars. De Drakenboten zijn populair, verstuur op tijd je aanvraag.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Olivier Events. Dit is een A-merk uitjesbedrijf met een eigen activiteitenstrand in Opende. Vlakbij Drachten (Friesland) en niet ver van Groningen-stad, Leeuwarden en Heerenveen. Toch kan de Drakenbootrace ook op een ander locatie plaatsvinden. Zolang er maar water en een strand of aanlegsteiger voorhanden is.